brusszel


Kassán marad az amerikai acélipari óriás

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.05.06  09:51   
mail
nyomtatás
A Kassai Acélműben nincs tömeges leépítés, sőt, további beruházásokat terveznek megvalósítani.
Az US Steel egyetlen lehetséges vevővel sem folytat tárgyalásokat a kassai acélmű eladásáról, mondta a szerdán a TASR munkatársának Peter Pellegrini szlovák befektetési elnökhelyettes, miután találkozott a Társaság képviselőivel.

“Az US Steel képviselője megerősítette, hogy jelenleg egyetlen olyan ajánlat sincs az asztalon, amely alapján érdemes lenne tárgyalni az US Steel kassai üzemének eladásáról” - mondta Peter Pellegrini szokásos megbeszélésüket követően.

E megbeszéléseket a szlovák kormány és az US Steel között, 2013-ban kötött Együttműködési Megállapodás előírásai szerint tartják meg. Peter Pellegrini hangsúlyozta, hogy a megállapodásban foglaltakat mindkét fél sikeresen teljesíti.

A Társaság több mint 11 ezer embert foglalkoztat, bár áprilisban és májusban 29-29 főt elbocsátott. (A szlovák törvények szerint 30 fő elbocsátásakor „tömeges leépítés” címén előzetes bejelentést kell tenni.)

A megbeszélésen részt vett Peter Ziga gazdasági- és Peter Kazimir pénzügyminiszter is. Az US Steel vezetése arról tájékoztatta a kormány képviselőit, hogy az acélművön belül további, számos projektet érintő beruházást terveznek megvalósítani. „Az idei évben több száz millió euró értékű beruházást indítottak el, amelyek mutatja, hogy folytatni akarják a termelést Kelet-Szlovákiában és fontos munkáltatói maradnak a kassai térségnek” - mondta Peter Pellegrini.

Peter Kazimir rámutatott: nyilvánvalóan az érvényben lévő Együttműködési Megállapodásnak köszönhető, hogy tömeges elbocsátásokra nem került sor az acélműben. „Az US Steel tavaly nagyon jó eredményeket ért el termelési volumene és gazdálkodási eredményei tekintetében. Az acélipar azonban világszerte hatalmas problémákkal küzd, amelyeket Pozsonyban vagy Kassán nem, talán csak Brüsszelben lehet megoldani”.

“Örömmel értesültünk arról, hogy a Társaság által tervezett beruházások harmadát Kassán fogják megvalósítani. Ez a folyamatosság nyilvánvaló jele, amely fenntartja a foglalkozatást és kezeli azokat a problémákat, amelyek az üzleti életben naponta jelentkeznek.”
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200