brusszel


Gyurcsányék szerint Orbán és csapata sokat köszönhet Soros Györgynek

Figyelő Online
2016.05.20  13:59   
mail
nyomtatás
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor kormányfő "ismét nekirontott egykori jótevőjének" - az ellenzéki párt így kommentálta a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúját.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban - reagálva arra, hogy Bill Clinton volt amerikai elnök "putyinizálódással" vádolta meg Lengyelországot és Magyarországot - egyebek között arról beszélt, nem véletlenek a Magyarországra, Lengyelországra és általában Közép-Európára tett negatív megjegyzések, amelyek megszaporodtak a migránsválság óta, ugyanis "a Demokrata Párt vezetői mögött (...) Soros Györgyöt kell látnunk", aki azt hirdette meg, hogy minden évben be kell engedni legalább egymillió muszlimot Európába. Magyarország akadályát jelenti ennek a Soros-féle amerikai tervnek - tette hozzá.

A DK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Orbán Viktor Soros György magyar származású amerikai üzletembernek "köszönheti angliai ösztöndíját és nemzetközi politikai pallérozódását", mint ahogy "Soros-pénzen tanult" a fideszes Szájer József, Németh Zsolt és a kormányszóvivő, Kovács Zoltán is.

"Soros Györgynek sokat köszönhet a rendszerváltó Magyarország is, ezért amit Orbán és a Fidesz művel nem csak hálátlanság, hanem árt is a kiemelkedően fontos magyar-amerikai kapcsolatoknak, mint ahogy ez az eredménye annak is, hogy megtámadják a kormányról igazat mondó Bill Clintont is" - véli a DK, amely szerint "Orbán - talán orosz érdekektől vezérelve - tudatosan rombolja transzatlanti kapcsolatainkat, veszélybe sodorja ezzel Magyarország biztonságát".

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: DKSorosOrbán

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.