brusszel


Likvidálták a tálib vezetőt?

Figyelő Online
2016.05.22  09:21   
mail
nyomtatás
Amerikai drónok nagy valószínűséggel megölték szombaton az afgán tálibok vezetőjét, Manszúr mollát.
Ezt az Egyesült Államok védelmi minisztériumának szóvivője, Peter Cook közölte, hozzátéve, hogy a drónokat Afganisztán és Pakisztán határvidékén vetették be Aktár Mohamed Manszúr likvidálására.

A támadást engedélyezte Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke.

A Pentagon egy tisztségviselője közölte, hogy az akcióról tájékoztatást kapott mind Pakisztán, mind Afganisztán, de azt nem fedte fel, hogy előzetesen, vagy csak utólag.

Peter Cook kitért arra, hogy Manszúr mekkora fenyegetést jelentett az afgán és az amerikai erőkre, valamint a helyi polgári lakosságra, személye pedig egyúttal gátolta az afgán földön régóta húzódó konfliktus politikai megoldását.

"Manszúr akadályozta az Afganisztán kormánya és a tálibok közti megbékélést, mert megtiltotta a tálib vezetőknek, hogy részt vegyenek az afgán kormánnyal folytatott béketárgyalásokon" - mondta a szóvivő.

Aktár Mohamed Manszúr 2015-ben lett a tálibok vezetője, miután nyilvánosságra került, hogy Omár molla már két évvel korábban meghalt. Manszúr korábban Omár molla közvetlen munkatársaként, helyetteseként tevékenykedett, és a tálibok közlekedési minisztereként tartották számon.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.