brusszel


Szlovákia beszáll a montenegrói határvédelembe

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.05.22  14:12   
mail
nyomtatás
A köztársasági elnök, Filip Vujanovic a Montenegrói Nagy Csillag érdemrendet adományozta a szlovák miniszternek.
Miroslav Lajcak szlovák külügy- és európai ügyekért felelős miniszter szombaton négy SUV gépkocsit és négy térségfigyelő, hang- és mozgásérzékelő radart adományozott Goran Danilovic montenegrói belügyminiszternek a határsértések jobb ellenőrzése céljából.

„Nagyra értékeljük azt a felelősségteljes, alapvető fontosságú munkát, amelyet a montenegrói belügyminisztérium végez az ország határainak védelme érdekében. Szlovákia kész segítséget nyújtani Montenegrónak, mert tudjuk, milyen nehéz feladatról van szó. És ami az átadott felszereléseknél is fontosabb, felajánljuk azt a gyakorlati tapasztalatot, amelyet az EU-csatlakozás tárgyalási folyamatában szereztünk, hogy megkönnyítsük Montenegrónak az EU-követelményekhez való alkalmazkodást” mondta Miroslav Lajcak a Goran Danilovic-csal folytatott megbeszélés után.

Goran Danilovic megköszönte a szlovák belügyminisztérium ajándékait. „Már tavaly is kaptunk 25 járművet. Nagyra becsüljük Szlovákia támogatását és a két ország között fennálló baráti kapcsolatokat. A montenegrói rendőrség számára alapvetően fontos, hogy merítsen a szlovák rendőrség tapasztalataiból, ha belép a Schengeni Térség intézményrendszerébe” mondta a montenegrói belügyminiszter.

Miroslav Lajcak Montenegro függetlenné válásának tizedik évfordulója alkalmából látogatott az országba. A köztársasági elnök, Filip Vujanovic a Montenegrói Nagy Csillag érdemrendet adományozta a szlovák miniszternek.

Montenegró függetlenségi népszavazását 2006 május 21.-én tartották, a függetlenség napját pedig június 3.-án hirdették ki.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.