brusszel


Jó hír az euróövezet lakóinak

Figyelő Online
2016.05.31  17:00   
mail
nyomtatás
Lassuló ütemben, de tovább csökkentek a fogyasztói árak májusban az euróövezetben - közölte kedden az Eurostat.

Az EU statisztikai hivatalának első gyorsbecslése szerint az eurózónában májusban éves szinten 0,1 százalékkal csökkent a fogyasztói árindex az áprilisi 0,2 százalék után.
Márciusban a februári 0,2 százalékos csökkenés után zéró volt az éves infláció az EU-ban és az euróövezetben.

Az áremelkedés a szolgáltatások területén volt a legmagasabb, az árindex 1,0 százalékkal emelkedett az áprilisi 0,9 százalékkal szemben. Az élelmiszerek, a szeszesitalok és a dohányáruk, továbbá az energiaszektoron kívüli ipari termékek ára 0,8 százalékkal ment föl, ugyanannyival mint áprilisban. Az energiaárak csökkenésének üteme viszont 8,1 százalékra lassult le az áprilisi 8,7 százalékról.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.