brusszel


Nagyon komoly bajban van Messi

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.05.31  12:00   
mail
nyomtatás
Adócsalási per indul Spanyolországban a Barcelona és az argentin labdarúgó-válogatott csillaga, Lionel Messi ellen.
Lionel Messit és apját, Jorge-t, aki pénzügyeit irányítja, több mint 4 millió eurónyi, 2007 és 2009 között elkövetett adócsalással vádolják.

A hatóságok szerint Lionel Messi és apja Belize és Uruguay adóparadicsomait felhasználva titkolták el a játékos nevének átengedéséből származó marketing-bevételeket. A spanyol adóhatóság súlyos pénz- és börtönbüntetés kiszabását kérte. Az érintettek tagadják, hogy bármi jogelleneset tettek volna.

A tárgyalás várhatóan három napig tart. Lionel Messi csütörtökön jelenik meg a bíróság előtt.

A Messi nevének felhasználásával kapcsolatos bevételek a Banco Sabadell, a Danone, az Adidas, a Pepsi-Cola, a Procter and Gamble, és a Kuwait Food Company képviselőivel kötött szerződésekből származnak.

Lionel Messi ügyvédei azzal érvelnek, hogy a játékos „soha egy percet sem foglalkozott” a szerződések elolvasásával, tanulmányozásával vagy elemzésével. Barcelona legfelsőbb bírósága azonban 2015 júniusában úgy döntött, hogy a futballista nem maradhat büntetlen azért, mert nem tudta azt, hogy pénzügyeit apja hogyan kezeli.

Lionel Messi 2013-ban önként teljesített egy 5 millió eurós „pótbefizetést”, ami megfelel az állítólagos tartozásnak és kamatainak.

Lionel Messi öt alkalommal nyerte el az Év Futballistája címet és a világ leggazdagabb sportolóinak egyike.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.