brusszel


Támogatás helyett hitelek jönnek

Figyelő Online - GYÉVAI ZOLTÁN, Brüsszel
2016.06.02  15:00   
mail
nyomtatás
UNIÓS PÉNZEK. Az új tagállamoknak 2020 után is szükségük lesz a vissza nem térítendő támogatásokra, ám az uniós költségvetésben súlypontáthelyezés megy végbe - hangsúlyozta a lapunknak adott interjúban Kristalina Georgieva, az Európai Bizottság költségvetési és humán erőforrásokért felelős alelnöke.
A bolgár Kristalina Georgieva a Figyelőnek adott egyórás interjú során csak egy kérdést passzolt, éppen azt, amire mostanában a legtöbben kíváncsiak. Indul-e az ENSZ főtitkár jövő év végén megüresedő székéért, amit a szokásjog alapján most egy közép- és kelet-európai ország jelöltje foglalhatna el. „Önhöz hasonlóan én is olvasom az újságokat, de ebben a pillanatban nem fűzök semmilyen kommentárt a kérdéshez" - hagyja nyitva a kérdést az Európai Bizottság alelnöke, aki helyett bár hazája Irina Bokovát, az UNESCO jelenlegi főtitkárát küldte be a ringbe, jól értesült források mégis az egyik titkos esélyesnek tartják a posztra.

Jean-Claude Juncker egyik legközelebbi munkatársát így arról is hiába faggattuk, hogy mit gondol Áder János esélyeiről a klímáért és környezetvédelemért felelős ENSZ-főtitkárhelyettesi posztra. Más források ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy a magyar államfő esélyeit az növelné a leginkább, ha végül mégsem a régió adná a világszervezet következő főtitkárát.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.