brusszel


LMP: káoszt eredményezne a törvényjavaslat

Figyelő Online
2016.06.04  11:56   
mail
nyomtatás
Az LMP a településkép védelméről szóló törvényjavaslat visszavonására szólítja fel a kormányt, mert szabályozási káoszt eredményezne az építési engedélyezésben.
Gerstmár Ferenc, az ellenzéki párt önkormányzati szakszóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta: a kabinet ezzel a törvényjavaslattal sikertelenül próbálja helyretenni azt a hibát, amit tavaly követett el, amikor eltörölte a 300 négyzetméteresnél kisebb családi házak építésének hatósági engedélyezését.

Az LMP már akkor sem értett egyet azzal, hogy a helyi közösségektől elvették a lehetőséget annak meghatározására, milyen ingatlanok épülhessenek településükön - fejtette ki a szakszóvivő. A Miniszterelnökségnek a településkép védelméről szóló javaslata az ügyintézés egyszerűsítése helyett tovább növelné a bürokráciát azzal, hogy települési arculati kézikönyvek készítését írja elő - emelte ki.

Az LMP szerint a kormány akkor járna el helyesen, ha visszaállítaná a korábbi építési engedélyezési gyakorlatot, Gerstmár Ferenc ezért felszólította a Miniszterelnökséget, hogy vonja vissza a településkép védelméről szóló javaslatát.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.