brusszel


Ebben mi lehetünk a térség királyai

Figyelő Online
2016.06.06  11:56   
mail
nyomtatás
Akár a 240 ezer tonnát is meghaladhatja az idei görögdinnye termés, de 110 forintos kiló-ár kellene ahhoz, hogy a termelőknek nyereségük is legyen.

Akár a 240 ezer tonnát is meghaladhatja az idei görögdinnye termés, mintegy öt százalékkal nőtt az idén a termőterület, így 5300-5500 hektáron termesztik a növényt - olvasható a Magyar Hírlapban.

Dorcsinecz Balázs, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács zöldségtermelői főbizottságának elnökségi tagja a lapnak elmondta: csaknem ezer családnak jelent megélhetést a dinnyetermesztés Magyarországon. Hozzáfűzte: az átlagos termés 45 tonna hektáronként. A magyar görögdinnyeexport leginkább Németországba, valamint Szlovákiába, Csehországba és Lengyelországba irányul.

Tavaly átlagosan száz forint körül volt a dinnye kilónkénti átlagára a szezonban, így profitja nemigen keletkezett a termelőknek - mondta Dorcsinecz Balázs, aki szerint a dinnye kilónkénti fogyasztói átlagárának száztíz forintnak kellene lennie ahhoz, hogy megélhetést biztosítson a gazdálkodóknak.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: dinnye

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.