brusszel


Tele a görögök hócipője

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.06.06  15:49   
mail
nyomtatás
A konzervatív párt vezére szerint a görög közszolgálati szektorral nem az a baj, hogy nagy, hanem az, hogy az erőforrásokat helytelenül osztja el.
Az Új Demokrácia nem szorgalmaz elbocsátásokat a közalkalmazotti szektorban, jelentette ki Kyriakos Mitsotakis konzervatív pártvezér. Hozzátette: ellenzi a Görögországban 13. és 14. havi fizetésként ismert karácsonyi és húsvéti jutalmak megvonását.

„Világosan szeretnék beszélni. Nem tűrök további bércsökkentéseket. A 13. és 14. havi fizetések megvonásáról szó sem lehet. E pénzek megvonása nem erősítené a versenyképességet” mondta hétfőn Kyriakos Mitsotakis a Skai rádió munkatársának.



MTI fotó

Kyriakos Mitsotakis, aki az adminisztrációs reform minisztereként 2014-ben 5 ezer közszolga elbocsátását vezényelte le, elmondta azt is, hogy nem szeretne további elbocsátásokat látni a görög közszolgálatban.

„A görög közszolgálati szektorral nem az a baj, hogy nagy, hanem az, hogy az erőforrásokat helytelenül osztja el.”
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Görögország

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.