brusszel


Egy gomb keresi a társait

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2016.06.09  08:33   
mail
nyomtatás
A nagy adótanácsadó cégeknél sem sűrűn találkoznak olyan céggel, amelyik igénybe próbálná, vagy tudná venni a növekedési adóhitelt.
A tavaly kiötölt jogszabály szerint azok a társaságok, amelyek egyik évről a másikra megötszörözik adózás előtti eredményüket, és megfelelnek az egyéb feltételeknek, a társasági adójukat két évre szétnyújtva fizethetik meg a költségvetésnek.

A tanácsadó cégeknél azonban nem látnak ilyen ügyfelet, aminek egyrészt az lehet az oka, hogy nehéz megugorni az adózás előtti árbevétel növekményi előírását, másrészt ilyen esetben valószínűleg rendelkeznek annyi cash-flow-val, hogy ne legyenek rászorulva a haladékra.

Annyira gyorsan jött ötlet volt az adóhitel, hogy az abból 2016-ra származó bevételt nem is tudták figyelembe venni az idei költségvetés tervezésekor. Ezért utólag, most tavasszal korrigálták a büdzsét - tudtuk meg a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. Piaci szakértők ezért, illetve más „sajátosságok" miatt gondolják azt, hogy talán egy konkrét társaság érdekében alkották meg a jogszabályt. Vagyis a gombhoz varrták a kabátot.

További részletek a Figyelő 2016/23. számában.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.