brusszel


Tombol a bankháború

Figyelő Online - Brückner Gergely
2016.06.09  09:00   
mail
nyomtatás
Demján Sándor és Patai Mihály nyíltan, parázs hangulatú levelekkel, Csányi Sándor és Matolcsy György a háttérből, Varga Mihály egy váratlan törvénytervezettel, Orbán Viktor pedig egy fontos, amolyan lezáró félmondattal, az MNB súlyos bírsággal lépett fel szinte egy időben a Spéder Zoltán jelképezte üzleti birodalom ellen.
A támadó sereg fő mondandója: a takarékszövetkezeti szektor elvesztette szövetkezeti jellegét, súlytalanná váltak a tagok, Spéder felé lejt a pálya, és ő a hátszelét minduntalan az FHB-csoport tőkehelyzetének megerősítésére használta.

A védekezők szerint minden támadás alaptalan, és csak azt bizonyítják, hogy már a legnagyobbakkal is versenyképesek lettek. Bár az ördöglakatként összefonódó TakarékBank-Magyar Posta-FHB világnak lehet ereje, de a közeljövőben akár teljesen új irányba indulhat a szektor irányítása. Lehet, hogy az MKB-Gránit Bank világ kap új szerepet? Hogy esett mindez Lázár Jánosnak? És hogyan kapcsolódik a bankháborúhoz a médiaháború?

Minderről a Figyelő címlapsztorijában, a 2016/23. lapszámban.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.