brusszel


A Quaestor-vonalon támadnak a szocik

Figyelő Online
2016.06.09  13:33   
mail
nyomtatás
Az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista tagja szerint a pontos elszámolásnak továbbra sincs híre-hamva sem a Quaestor-károsultakkal, ráadásul ha elfogadják az elszámolást, minden további követelésükről lemondanak.

Szakács László, aki a költségvetési bizottság brókerbotrány albizottságának tagja is, csütörtöki budapesti, az Igazságügyi Minisztérium előtti sajtótájékoztatóján azt mondta, egy gáz- vagy egy telefonszámla is részletesebb, mint a károsultaknak küldött, kilencsoros elszámolás, holott Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberben részletes elszámolásra tett ígéretet.

Hozzátette: a parlament előtt lévő, Völner Pál (Fidesz) által benyújtott, a tőkepiac stabilitásának erősítése érdekében tett egyes kárrendezési intézkedésekről szóló törvény módosítása nem elszámolás, hanem "leszámolás" a károsultakkal. Kifejtette: a kárrendezési alap valamilyen matematika alapján kiszámolja mennyi jár a károsultaknak, aztán felajánlják nekik; ha azt elfogadják, akkor lemondanak minden további követelésükről a Quaestorral szemben.

Szakács László jelezte, több módosító indítványt is benyújtottak a javaslathoz, de a fideszes többség egyiket sem támogatta. Értékelése szerint a törvénymódosítás nem más, mint reklámfogás.

A képviselő sajtótájékoztatója után kezdődött a Quaestor-károsultak tüntetése a minisztérium előtt. A károsultak MTI-hez is eljuttatott, Trócsányi László igazságügyi miniszternek címzett nyílt levelükben emeltek szót a törvényjavaslat ellen, amelyet nem kárrendezésnek, hanem "porhintésnek" tartanak. Szerintük annak elfogadása után is marad a 12 ezerből 11 400 olyan ügyfél, aki nem kap semmit.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Quaestor-ügy

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.