brusszel


Bill Gates csirke-programot indít Afrika szegényeinek megsegítésére

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.06.09  17:58   
mail
nyomtatás
A Microsoft alapítója, Bill Gates kampányt indított a Szaharától délre élő, rendkívül szegény családok megsegítésére. Hozzá akarja segíteni őket, hogy baromfit tartsanak.
A milliárdos azt állítja: a baromfitartás-és értékesítés hatékonyan segíthet a mély-szegénység leküzdésében. Ezért 100 ezer csirkét adományoz a rászorulóknak. A projektje leírásának már ezer látogatója volt. Az ENSZ szakértői szerint a Szaharától délre fekvő térségekben az afrikaiak 41 százaléka él rendkívüli szegénységben. Bill Gates azt állítja: egy öt tyúkot tartó család évente több, mint 1,000 US dollár jövedelemre tehet szert. Ez az összeg jelentősen meghaladja a 700 US dolár körüli szegénységi küszöböt.

A milliárdos célja, hogy a kiváló fajtájú, betegségek ellen beoltott tyúkok adományozásával a térségben élő családok 30 százaléka juthasson segítséghez a jelenlegi 5 százalékkal szemben. „Ezek a tyúkok folyamatosan tudnak szaporodni. Nincs még egy beruházás, amely olyan hatékony megtérülést hozhatna, mint a baromfitenyésztés” mondta Bill Gates a kampány indítása alkalmával New Yorkban. A program lebonyolításában a Heifer International jótékonysági szervezet működik közre.

Az ENSZ adatai szerint világszerte 800 millió ember él mély-szegénységben.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.