brusszel


Menekültek: Kovács Zoltán szerint nem változtak a célok

Figyelő Online
2016.06.10  09:16   
mail
nyomtatás
Nem változott a déli határzár célja, továbbra is meg kell akadályozni, hogy az Európai Unió területére ellenőrzés nélkül, jogszerűtlenül be lehessen lépni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Az Ásotthalomnál tervezett tranzitzóna kialakításáról azt mondta: ez nem befogadópont lenne, hanem olyan helyszín, ahol az ellenőrzött és törvényes belépés feltételeit biztosítják. Hozzátette, a tranzitzónákban gyorsított eljárásban, megfelelő szakemberek véleményezését és eljárását követően van lehetőség a törvényes belépésre Magyarország területére. A kormányszóvivő szerint a számok azt mutatják, hogy a migrációs nyomás nem változott, továbbra is 100-200-as nagyságrendben érkeznek naponta az illegális bevándorlók.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: a határőrizet szükségessége továbbra is fennáll, nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy megoldódott ez a probléma.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.