brusszel


A kormány "visszatolja a biciklit a szocializmusba"

Figyelő Online
2016.06.11  14:38   
mail
nyomtatás
Egyértelmű bukásként kell értékelni azt, amit a kormány az elmúlt egy évben az oktatáspolitika terén tett - mondta Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Szavai szerint egy egyértelműen elhibázott, a világon sehol máshol nem működő modellt erőltetnek tovább, "visszatolják a biciklit a szocializmusba", totális államosítás következik, a kormányzat pedig annak a köznevelési kerekasztalnak a javaslatait sem hajtja végre, amelynek tagjait maga delegálta.

Azzal, hogy a helyi közösségek nem szólhatnak bele a saját iskoláik életébe, nemcsak a saját jobboldali konzervatív elveikkel mennek szembe, hanem az Európai Unió és a kereszténydemokrácia elveivel is - hangsúlyozta az ellenzéki politikus, aki szerint "elrettentő" a kormányzat szakgimnáziumokkal kapcsolatos elképzelése, amelyek kerettanterve "gyakorlatilag egy népbutítás".

Ikotity István szerint a tervezett rendszer elveszi a valódi pályamódosítás lehetőségét a diákoktól, holott Nyugat-Európában egy munkás élete során átlagosan hatszor változtat pályát és képzi át magát; a politikus szavai szerint az utóbbi 25 év legnagyobb hibáját követi el a kormányzat, ha nem változtat ezen elképzelésein.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: oktatásügyLMP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.