brusszel


Itt a reakció a Matolcsy-könyv költségére!

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2016.06.11  16:09   
mail
nyomtatás
Tisztázott a magyar tulajdonosi háttér - állítja a nyomdai munkát végző konzorcium.
A sajtóban megjelent, Matolcsy György jegybankelnök Heti Válaszban publikált írásainak kiadásával kapcsolatos értesülésekre reagált a nyomdai munkát végző konzorcium. A Figyelőnek elküldött közlemény szerint a könyv előállítására a veszprémi Prospektus Kft. és a budapesti SPL nyomda konzorciumban kapott megbízást a PADA Alapítványtól (ez az egyike a Magyar Nemzeti Bank által alapított alapítványoknak). Mint írják, a nyomtatás a Prospektus nyomda veszprémi üzemében, a részmunkáltatok az SPL nyomda üzemében, illetve más budapesti alvállalkozójuk budapesti üzemében valósult meg.

Az üzemméretükről azt közölték, hogy a konzorcium több mint 2 milliárd forint értékű gépparkkal rendelkezik, 57 főt foglalkoztat (köztük mérnököket és átlag 20 év szakmai gyakorlattal rendelkező szakembereket). Árbevételük hosszú évek óta meghaladja az 1 milliárd forintot. Közölték továbbá, hogy a magyar törvényes működésnek folyamatosan megfelelnek és tisztázott magyar tulajdonosi hátterük van.

A Prospektus Kft. - amely nagyméretű nyomdaüzemmel, modern gépparkkal rendelkezik - számára kedvező volt az SPL nyomdával konzorciumban dolgozni, mert az budapesti illetőségével, rugalmasságával előnyösebb helyzetben van, mint a veszprémi illetőségű Prospektus Kft. - magyarázták az együttműködés okát.

Rögzítik továbbá, hogy a Matolcsy-könyv előállításakor a nyomdájuknak „nem volt kötelessége a nyomtatandó termék tartalmát, szerzőjogi hátterét vizsgálni".
Kiemelték továbbá, hogy a sajtóban a termék elkészítésére megjelölt ár bruttó ár, vagyis a 27 százalékos áfát is tartalmazza. Tartalmazza továbbá a termék nyomdai műszaki szerkesztését, nyomtatását, kötészetét, szerkesztését, tördelését, vagyis az összes előkészítő munkát is.

A konzorcium csak a termék előállításához szükséges nyomdaipari részmunkák (például kötészet, papírbeszerzés) elvégzésére áll harmadik féllel kapcsolatban.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.