brusszel


A Walmart Canada többé nem fogadja el a Visa kártyáit

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.06.13  11:51   
mail
nyomtatás
A Walmart Canada kiskereskedelmi lánc áruházaiban a jövőben nem lehet a Visa-kártyákkal fizetni, mert a cég nem tudott megegyezni a pénzügyi szolgáltatóval.
"A Visa nem volt hajlandó engedni a kártyáival történő fizetések elfogadhatatlanul magasjutalékából" - áll a Walmart közleményében. A Visa-kártyák a Thunder Bay áruházban július 18.-tól nem használhatóak. A tilalom fokozatosan az egész országban életbe lép.

A Visa azzal vádolja a Walmart-ot, hogy fontosabbnak tartja saját pénzügyi érdekeit, mint a vevőkét.  "A Walmart annak ellenére hozta meg ezt a pénzügyi döntést, hogy a Visa a kanadai kereskedők számára biztosított egyik legalacsonyabb jutalékot ajánlotta számára" - mondta a pénzügyi szolgáltató egyik szóvivője. A szupermarket-lánc azt állítja, hogy évente több, mint 100 millió US dollár hitelkártya-jutalékot fizet. Nem részletezte azonban, hogy ez az összeg az egyes vállalatok között hogyan oszlik meg.

Minden hitelkártya-társaság jutalékot számít fel a kártyáival lebonyolított vásárlások után, amelyet a kereskedőknek kell megfizetniük. Ennek mértéke általában a vásárlás értékének 1 és 2,5 százaléka között mozog. A Visa és a Mastercard által meghatározott jutalék rendszerint a használt kártya típusától függ, míg az American Express általában azonos mértéket alkalmaz.

"Vevőink érdekeinek védelmében, illetve azért, hogy ígéretünkhöz híven pénzt takarítsunk meg számukra, folyamatosan azon dolgozunk, hogy működési költségeinket csökkentsük. Nem tehetünk mást a hitelkártya-jutalékok esetében sem” nyilatkozta a Walmart Canada. A vállalat azonban hozzátette: "továbbra is bizakodik abban, hogy megállapodásra jut a Visával".

A Walmartnak 370 áruháza van Kanadában. A Társaság nyeresége az elmúlt hónapban kiadott jelentés szerint a az év első negyedévében 7,8 százalékkal, 3,08 milliárd US dollárra csökkent.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.