brusszel


A Fitch Ratings kokit adott a japánoknak

Figyelő Online
2016.06.13  14:31   
mail
nyomtatás
Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Japán "A" kategóriájú hosszú távú államadós-osztályzatának kilátását hétfőn a Fitch Ratings, elsősorban azzal indokolva a döntést, hogy a japán kormány ismét elhalasztotta a fogyasztási adó emelését, és nem jelentett be konkrét lépéseket az ebből eredő bevételi kiesések pótlására.

A nemzetközi hitelminősítő a Londonban bejelentett döntés indoklásában kiemelte, hogy a fogyasztási adó emelésének kijelölt időpontja jövő április lett volna, ám a japán kormány ezt a minap 2019 októberéig elhalasztotta. A Fitch hangsúlyozta azt is, hogy ez már a második halasztás volt, mivel a fogyasztási adó emelését a kormány eredetileg tavaly októberre tervezte.

A Fitch londoni elemzői közölték: a japán államadós-besorolás kilátásának rontása mindenekelőtt azt tükrözi, hogy csökkent a cég bizalma a költségvetési konszolidáció melletti japán kormányzati elkötelezettségben.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.