brusszel


Hatmilliárd jut a társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére

Figyelő Online
2016.06.14  10:46   
mail
nyomtatás
Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése címmel hatmilliárd forint keretösszegű pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára ismertette: társadalmi vállalkozások azon nonprofit és civil szervezetek, amelyek társadalmi célkitűzéseik mellett üzleti célokkal is rendelkeznek, gazdálkodásuk eredményét a társadalmi cél érdekében visszaforgatják, valamint költségvetésükben és szervezeti működésükben érvényesítik a részvételen alapuló döntéshozatal elvét.
A társadalmi vállalkozások fontos foglalkoztatók, ezért erősíteni kell pénzügyi fenntarthatóságukat - hangsúlyozta az államtitkár. A felhívással a már működő szervezetek bázisán új társadalmi célú vállalkozások létrehozását szeretnék segíteni, illetve tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozására ösztönözni a már működő társadalmi vállalkozásokat, piacképes termékek és szolgáltatások előállításával.
A projekt keretében elvárás, hogy a for- és non-profit szektor szereplőivel létrejövő üzleti kapcsolatok a későbbiekben biztosítsák a szervezetek stabil működési hátterét - emelte ki az államtitkár.

Pályázatot olyan társadalmi vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, szociális szövetkezetek, alapítványok és egyesületek nyújthatnak be, amelyek a GINOP Társadalmi vállalkozások ösztönzése című kiemelt projektben minősített társadalmi hasznossággal és megfelelő üzleti tervvel rendelkeznek.
Az érdeklődő társadalmi vállalkozások, vagy azzá válni kívánó szervezetek számára az üzleti modell fejlesztéséhez szakmai tanácsadás felkészítést, a megvalósítás során mentorálást nyújt és hálózatosodásukat elősegíti az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által alapított konzorcium a GINOP Társadalmi vállalkozások ösztönzése című kiemelt projekt keretei között.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.