brusszel


Nem volt szerencséje az embercsempészeknek

Figyelő Online
2016.06.15  15:00   
mail
nyomtatás
Hat embercsempészt fogtak el az ausztriai Burgenland rendőrei kedden és szerdán. Az érintettek 36 embert próbáltak meg illegálisan Ausztriába vinni - közölte a burgenlandi rendőrség szerdán.

Szerda kora reggel az A4-es autópálya miklóshalmai (Nickelsdorf) szakaszán állítottak meg egy magyar rendszámú autót, amelyben 16 szíriai menekült volt. Egy ember elől, heten a hátsó ülésen, nyolc ember pedig, köztük három kisgyerek, a jármű rakodóterében utazott. A szíriaiak személyi és utazási okmányok nélkül lépték át az osztrák-magyar határt.

Szerdán a burgenlandi Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz) négy ember tartóztattak le. A dán rendszámú kisbuszt vezető férfi magyar állampolgárságú volt, vele utazott további két magyar és egy egyiptomi férfi. A határellenőrzés során a hatóságok hat szíriai és 13 iraki menekültet találtak a járműben.

Kedden szintén az A4-es autópályán fogtak el egy 34 éves szíriai embercsempészt, aki egy feltehetőleg török állampolgárt szállított.

A burgnelandi határellenőrzés során elfogott hat embert letartóztatták, a 36 illegális határátlépőt a kismartoni (Eisenstadt) menekültközpontba vitték.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.