brusszel


Újabb szakaszba léptek a bértárgyalások

Figyelő Online
2016.06.16  16:40   
mail
nyomtatás
Újabb szakértői tárgyalást tartott az érdekvédelmi szervezetekkel az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága, hogy megkezdődhessenek a védőnői és az alapellátásban foglalkoztatott szakdolgozókat érintő, valamint az ágazatban dolgozó, de nem egészségügyi végzettségű munkavállalók helyzetének rendezésére irányuló bértárgyalások - tájékoztatta a tárca csütörtökön az MTI-t.

Az Emmi közlése szerint a szerdai megbeszélés a sztrájktárgyaláshoz kötődően, de annak keretein kívül volt a minisztériumban.

A tárgyaláson képviseltette magát a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete, a Magyar Védőnők Egyesülete és a Magyar Szakdolgozói Kamarai Védőnői Tagozata.

A résztvevők a következő hetekben javaslatokat fogalmaznak meg és a szakértői munka eredményei ismeretében a felek ismét tárgyalóasztalhoz ülnek - közölte az államtitkárság.
Kiemelték, az elmúlt hónapok egyeztetéseinek és tárgyalásainak eredményeként a kormány egy többlépcsős bérfejlesztési programot indít el. Ennek köszönhetően csaknem 95 ezer egészségügyi dolgozó részesül jelentős béremelésben, a bérfejlesztés első üteme 2016. szeptember 1-jétől kezdődhet el.

A hónapok óta tartó sztrájktárgyalás eredményeként a kormány szövetséget kötött az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel, a velük stratégiai partnerségben lévő kamarákkal, érdekképviseleti és szakmai szervezetekkel az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása érdekében, bizonyítva, hogy az ágazatot érintő kérdéseket közös erővel, a tárgyalóasztal mellett lehet hathatósan kezelni - írták a közleményben.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.