brusszel


Rosszul indult a görögöknek ez az év

Figyelő Online
2016.06.16  15:13   
mail
nyomtatás
Emelkedett a munkanélküliségi ráta Görögországban az első negyedévben az előző három hónaphoz képest.

A görög statisztikai hivatal (ELSTAT) csütörtökön kiadott jelentése szerint az alkalmazottak száma 3 millió 606 ezer 344 fő, a munkanélkülieké pedig 1 millió 195 ezer 84 fő volt január-márciusban.

A munkanélküliségi ráta 24,9 százalékra rúgott, szemben az előző negyedévi 24,4 százalékkal, illetve az egy évvel korábbi 26,6 százalékkal.

A foglalkoztatottak száma az előző negyedévhez képest 1 százalékkal csökkent, a tavalyi első negyedévhez képest pedig 2,9 százalékkal növekedett. A munkanélküliek száma 1,7 százalékkal nőtt tavaly október-decemberhez képest, éves összehasonlításban pedig 6,1 százalékkal esett vissza.

A nők körében jóval magasabb, 29,5 százalékos a munkanélküliségi mutató, a férfiaknál ez az arány "csak" 21,2 százalékot tett ki az idei első három hónapban.
A legnagyobb arányban a fiatalokat sújtja az állástalanság: a 15-24 éves korosztályban 55,1, a 25-29 évesek körében 41,2, a 30-44 évesek között 29,3, a 45-64 éveseknél pedig 23,3 százalékos a munkanélküliség. A legalacsonyabb értéket, 8,5 százalékot a legidősebbek, a 65 év fölötti korosztályban mérték.

Minél iskolázottabb a munkavállaló, annál kevésbé fenyegeti a munkanélküliség. Az egyetemi tanulmányai után posztgraduális képzésben részesülők 11,3 százaléka, az egyetemi diplomával rendelkezők 18,4 százaléka, a középiskolát végzettek 27,1 százaléka, az általános iskolát végzettek 25,6 százaléka, az általános iskolát be nem fejezők 46,2 százaléka volt állás nélkül az idei első negyedévben.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.