brusszel


Erre is érdemes figyelni külföldi nyaralás előtt

Figyelő Online
2016.06.20  11:49   
mail
nyomtatás
Külföldi nyaralás előtt mindenképp érdemes a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) honlapján regisztrálni, hogy ha bármi történne az utazóval, a KKM konzuli szolgálata ismerje a turista elérhetőségét - mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Molnár Judit felhívta a figyelmet az utasbiztosítás megkötésének fontosságára is.
Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Franciaországba utazók a terrorkészültség ellenére nem tudnak speciális biztosítást kötni, ugyanakkor a sok biztosítónál a biztosítási kockázatok idén már a terrorcselekményekből származó sérülésekre is kiterjednek.

A MUISZ alelnöke arról is beszámolt, hogy vélhetően a párizsi és a brüsszeli terrortámadások miatt, az első negyedévben az előfoglalások száma jelentősen elmaradt az előző év azonos időszakának rendkívüli teljesítményétől.

A magyar turisták kedvelt belföldi úti céljai közül kiemelte a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékét, illetve a wellness-szállodákat.

A külföldi helyszínek közül pedig Horvátország, a görög szigetek, Bulgária, valamint Olaszország és Spanyolország található a közkedvelt úti célok között - mondta Molnár Judit.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.