brusszel


Mabisz: megállt a lakásbiztosítás-állomány csökkenése

Figyelő Online
2016.06.20  14:50   
mail
nyomtatás
Megállt a lakásbiztosítás-állomány évek óta tartó csökkenése, a magyar otthonok 72-73 százaléka, hárommillió ingatlan biztosított - mondta Deliága Judit, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) lakásbiztosítási bizottságának elnöke az MTI-nek egy budapesti sajtótájékoztató után hétfőn.
Kifejtette: a hitelezés leállásával 2010-ben a lakásbiztosítási piac is csökkenni kezdett és tavaly a második fél évben eljutott a mélypontra. A bizottsági elnök szerint ugyanakkor a lakáshitelezés beindulásával a biztosítások száma is növekszik majd.

Beszámolt arról is, hogy jelenleg 15 aktív biztosító, mintegy 85 különböző lakásbiztosítást értékesít Magyarországon és a Mabisz 2014-es évvégi adatai alapján 717 ezer esetben történt kárkifizetés. Deliága Judit felhívta a figyelmet: a lakásbiztosítási penetráció nem jelenti azt, hogy minden lakás megfelelő védelemmel rendelkezik. A biztosítók által végzett kutatások alapján az ügyfelek 25 százaléka a betöréstől tart leginkább a kockázatok közül, 86 százalékuk szerint egy ideális lakásbiztosítás fedezetet nyújt a betöréses lopásokra is.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.