brusszel


Milyen a fogvatartottak helyzete Magyarországon?

Figyelő Online
2016.06.22  14:06   
mail
nyomtatás
A környező országokhoz képest nem rosszabb a fogvatartottak helyzete Magyarországon - mondta az alapvető jogok biztosa szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Székely László annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy elkészült a kínzás elleni "nemzeti megelőző mechanizmus" tavalyi tevékenységéről szóló jelentése.

Az alapjogi biztos hangsúlyozta: a kínzás elleni nemzeti megelőző mechanizmus célja nem az, hogy pellengérre állítsák a fogvatartotti helyeket, hanem a prevenció, azoknak a körülményeknek a feltárása, amelyek a fogvatartottakkal szembeni emberetlen bánásmódhoz vezethetnek.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.