brusszel


Leállíthatnak egyes görög EU-támogatásokat

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.06.23  09:47   
mail
nyomtatás
A görög versenyhivatal megállapította, hogy az uniós finanszírozású, infrastrukturális pályázatok résztvevői kartell-megállapodásokat kötöttek.
Az EU Európai Regionális Fejlesztési Alapból a 2014-20 időszakra Görögországnak szánt összegek kifizetése veszélybe került: az EU Bizottság a kifizetések befagyasztását fontolgatja.

A kifizetések azért kerültek veszélybe, mert a görög Gazdasági Versenyhivatal az vizsgálatai kiderítették: az infrastrukturális pályázatok lebonyolítása során a résztvevő építőipari vállalatok egyeztették pályázati ajánlataik feltételeit.

Az EU Bizottság egy kedden kiszivárgott dokumentumából az derül ki, hogy a görög hatóságok vizsgálatai alapján a Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság leállította a kifizetési folyamatot és figyelmeztette Athént: felfüggeszti a további folyósítást, ha nem kap meggyőző bizonyítékokat a költség-elszámolások jogszerűségéről és rendszerességéről.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.