brusszel


Tóbiásnak és Botkának nem jött össze, az új elnök máris üzent

Figyelő Online
2016.06.25  19:35   
mail
nyomtatás
Az MSZP tisztújító kongresszusa döntése alapján Molnár Gyula a párt, Hiller István a választmány elnöke lett.
Molnár Gyula volt fővárosi elnököt választotta meg az MSZP elnökének a párt szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa. A szavazatszámláló bizottságnak a párt honlapján olvasható tájékoztatása szerint az elnökjelöltek második körös szavazásán 320-an szavaztak a 358 küldött közül, ebből 309 voks volt érvényes: Molnár Gyula 176 szavazatot kapott, Tóbiás József pedig 133-at.



MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az elnökválasztás első fordulója sikertelen volt, az elnökjelöltekre 337-en szavaztak, Molnár Gyula 121, Tóbiás József 99, Harangozó Tamás 67, Szanyi Tibor pedig 45 szavazatot kapott. A másodig fordulóban a küldöttek Tóbiás József jelenlegi elnök és Molnár Gyula volt fővárosi elnök közül választhatták ki a párt következő vezetőjét.

Hiller vs. Botka

Hiller István korábbi pártelnököt választotta választmányi elnöknek az MSZP szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa. A szavazás eredményéről az MSZP saját honlapján számolt be. Hiller István Botka László szegedi polgármestert váltja a választmányi elnöki tisztségben.

Az elnökválasztás első fordulója sikertelen volt, a 358 szocialista küldött a második fordulóban Tóbiás József jelenlegi elnök és Molnár Gyula volt fővárosi elnök közül választhatja ki a párt következő vezetőjét.

Molmár már nyilatkozott is

Minden tartalmi, szervezeti és kommunikációs ügyet a 2018-as parlamenti választásoknak tervez alárendelni Molnár Gyula. Az új pártvezető a zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszus szavazását követően tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, erős, szolidáris, valamint hatékony és működőképes szocialista pártot akar a választók elé állítani két év múlva.

Molnár Gyula kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a jelenleginél nyitottabbá szeretné tenni az MSZP-t, ugyanis úgy gondolja, hogy a "demokratikus oldal" egyetlen kihívóval győzheti le a "Fidesz-rezsimet".

 

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.