brusszel


Szupercsapat vizsgálja az offshore-cégeket

Figyelő Online
2016.06.27  10:26   
mail
nyomtatás
Eddig csaknem kilencszáz offshore céget vizsgált át a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) az offshore-ügyek magyarországi szálainak felderítésére alakított tíz emberből álló nyomozócsoport - írta a Magyar Idők.
A meglehetősen szerteágazó nyomozásban együttműködnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a közbeszerzési hatósággal, valamint a titkosszolgálatokkal, és elemzik például a sajtóhíreket is. A titkosszolgálatokkal összefüggésben a rendőrség egyelőre nem közölt részleteket, azonban a lap szerint az off­shore-szálak felderítésében szerepe van a külföldi hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatalnak, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak és az Alkotmányvédelmi Hivatalnak is.

Az offshore-botrányt az indította el, hogy nyilvánosságra került egy 2,6 terrabájt nagyságú adathalmaz, az úgynevezett Panama-iratok. Ezeket vizsgálva oknyomozó újságírók számos politikus, közéleti személyiségek, ismert vállalkozók vagy éppen ezek hozzátartozói eltitkolt cégeiről rántották le a leplet.

Kapcsolódó cikkek
Magyar Idők
mail
nyomtatás
címkék: offshore

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.