brusszel


Hálózatfejlesztésbe fogott a Telekom

Figyelő Online
2016.06.28  14:15   
mail
nyomtatás
A Magyar Telekom az idén már több milliárd forintot költött mobil hálózatfejlesztésre, aminek eredményeként a 4G kültéri lakossági lefedettsége hozzávetőleg 98 százalékra, a 4G-vel lefedett települések száma pedig 2753-ra emelkedett
A vállalat a beltéri lefedettség növelésén is dolgozik, ami már meghaladta a 84 százalékot az ország teljes lakosságára vetítve.
A társaság 4G szolgáltatást használó ügyfeleinek száma meghaladja az 1,1 milliót.
A másodpercenként 300 megabites elméleti letöltési sebességre képes 4G+ (LTE-Advanced) szolgáltatást 2015 decemberében, az országban elsőként Nyíregyházán kapcsolta be a cég, azóta pedig újabb 8 kelet-magyarországi megyeszékhelyen és további 5 városban tette elérhetővé, így például Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Salgótarjánban, Szegeden és Szolnokon. Ezzel a társaság 4G+ technológiára épülő bázisállomásainak száma 100-ra emelkedett, és a tervek szerint az év végéig újabb százakkal nő.
A közlemény szerint az LTE-Advanced technológia által lefedett területeken az ügyfelek az eddigiekhez képest akár kétszeres adatsebességet is tapasztalhatnak az erre alkalmas eszközök és díjcsomagok használatával.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.