brusszel


Megszólalt Nógrádi György

Figyelő Online
2016.06.29  10:41   
mail
nyomtatás
Mint minden merénylet, a kedd esti isztambuli robbantás is Recep Tayyip Erdogan török elnök hatalmát erősíti, akinek alapvető célja egy egyszemélyi hatalom kiépítése - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő kedd éjjel az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő hozzátette: a török történelemben miden esetben vagy az Iszlám Állam, vagy a kurd szélsőségesek követték el a merényleteket. Ugyanakkor bármi történik Törökországban, Erdogan számára a "fő ellenség mindig a kurd mozgalom marad, és ennek megfelelően próbálja politikáját alakítani".

Nógrádi György megjegyezte: érdekes lenne tudni, hogy kik voltak az Atatürk repülőtér VIP-várójában, ahol az eddigi hírek szerint a robbantás történt, "egyszerű utasok" vagy vezető politikusok.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.