brusszel


Nincs mentség a terrorizmusra

Figyelő Online
2016.06.29  13:01   
mail
nyomtatás
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdai brüsszeli nyilatkozatában határozottan elítélte az isztambuli Atatürk repülőtéren előző este elkövetett terrortámadást, és megerősítette, hogy a szövetség tagállamai egységesen állnak Törökország mögött.
"Nincs mentség a terrorizmusra" - jelentette ki Stoltenberg.
A főtitkár együttérzését fejezte ki a halálos áldozatok és a sebesültek családjaival, valamint a török néppel, és kijelentette, hogy a NATO és szövetségesei szolidárisak Törökországgal.

"Egységesek vagyunk abban is, hogy harcolunk a terrorizmus minden formája ellen" - hangsúlyozta.

Európa harmadik legnagyobb légikikötőjében, az isztambuli Atatürk repülőtéren hármas öngyilkos merényletet követtek el, amelyben az elkövetőkön kívül 40 ember életét vesztette és 147-en megsebesültek. Binali Yildirim török kormányfő korai állásfoglalása szerint az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet állhat a terrorcselekmény mögött.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.