brusszel


Szijjártó is felszólalt az isztambuli merényletek ügyében

Figyelő Online
2016.06.29  15:48   
mail
nyomtatás
Minden intézkedést kerülni kell, amely megkönnyítheti a terroristák bejutását Európába, ezért is fontos, hogy ne álljon elő újra olyan "esztelen helyzet" Európa határainál, amikor naponta tízezrek jönnek be úgy, hogy nem tudni, kik ők - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a Liszt Ferenc-repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.
A tárcavezető a kedd esti isztambuli reptéri terrortámadásról elmondta: a jelenlegi információk szerint 41 halálos áldozata és 239 sérültje van a támadásnak. Az isztambuli kormányzóságtól kapott információk alapján sem a halottak, sem a sérültek között nincs magyar állampolgár - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Közölte: Törökország utazási besorolásán nem változtatnak, az ország jelenleg a második kategóriában van, ami azt jelenti, hogy fokozott óvatosságra intik az utazókat.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.