brusszel


Máris van két jelentkező Cameron székére

Figyelő Online
2016.06.30  13:33   
mail
nyomtatás
Bejelentette indulását a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért - és így a miniszterelnöki posztért - Michael Gove igazságügyi miniszter csütörtökön, szembefordulva eddigi első számú szövetségesével, Boris Johnson volt londoni polgármesterrel. Ugyancsak bejelentette indulását Theresa May belügyminiszter.

May indulása várható volt, Gove bejelentése viszont meglepetés, mivel ő korábban azt mondta, hogy nem kívánja átvenni a miniszterelnöki tisztséget az ősszel távozó David Camerontól. Cameron múlt pénteken jelentette be távozási szándékát, miután a brit EU-tagságról tartott népszavazáson a választók többsége a kilépésre voksolt.

Gove és Johnson a Brexit-párti - vagyis a kilépésért kampányoló - tábor frontembere volt, egymással szoros szövetségben irányítva a kampányt.

Gove azonban csütörtöki nyilatkozatában közölte: véleménye szerint Johnson nem lenne alkalmas vezetői tisztségre.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: cameronbrexit

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.