brusszel


Illegális bevándorlás - Fokozott rendőri jelenlét a szerb határon

Figyelő Online
2016.07.05  11:00   
mail
nyomtatás
Jelentős létszámú rendőr és katona őrzi a szerb-magyar határ Csongrád megyei szakaszát, munkájukat több mobil hőkamera is segíti - tapasztalta a helyszínen kedden az MTI tudósítója.
Gyalogos és gépkocsizó járőrök ellenőrzik folyamatosan a szerb-magyar határt Röszke, Mórahalom és Ásotthalom térségében. Éjszaka és hajnalban a rendőrök és katonák zseblámpával világítanak át a határt védő kerítésen, illetve a gépkocsik fényhídjának reflektorával pásztázzák a vajdasági oldalt.
A magyar oldalon több helyütt is megtisztították a határ környékét a fáktól és bokroktól, az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt azonban - különösen a mélyebben fekvő területeken - a kerítés külső oldalán többen helyen is sűrű a növényzet. Ezért magasleseket építettek, ahonnan a sötétben éjjellátóval, nappal pedig távcsővel ellenőrizhető a határt megközelítők mozgása.
A határőrizetet több helyen is magas oszlopokra telepített hőkamera segíti, ezekkel a vajdasági oldalon akár tíz kilométeres mélységben is fölfedezhetők a Magyarország felé közelítő csoportok. Kedden hajnalban a határvonal alakja és a tereptárgyak miatt nehezebben belátható szakaszokon terepjáróra és kisbuszra szerelt mobil-hőkamerákkal figyelték a rendőrök a területet.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn közölte, megerősítették a határok védelmét, sok rendőr és katona érkezett, valamint az eszközparkot is bővítették.
Éjféltől mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.
A főtanácsadó hangsúlyozta: az összes illegális határátlépőt el akarják fogni.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.