brusszel


A liberálisok szerint gyalázatos amit Vajna művel

Figyelő Online
2016.07.08  13:40   
mail
nyomtatás
A Magyar Liberális Párt ügyvivője gyalázatosnak nevezte, hogy Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa Romániában jegyezteti be három meglevő és öt tervezett televíziós csatornáját, mert a szomszédos országban a hazainál jóval olcsóbb a műsorszolgáltatási díj.
Bodnár Zoltán sajtótájékoztatója után az MTI-nek pénteken azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz az elmúlt években sokat tett egy új nemzeti tőkésosztály kialakításáért. Ennek érdekébe, ha kellett erővel, ha úgy nem ment, akkor a törvénykezés segítségével kiszorították a külföldieket és a nem kívánt magyar versenytársakat, miközben helyzetbe hozták azokat, akiket az új tőkésosztály képviselőinek gondoltak - fogalmazott.
A politikus szerint ennek az egyik iskolapéldája Andy Vajna, aki kormánybiztosként "ajándékba megkapta az egész magyarországi kaszinóipart" és az Eximbank segítségével megszerezte a TV2-t. Bodnár Zoltán azt mondta, hogy Andy Vajna ezért nyilván hálás Orbán Viktornak, de nem hálás a nemzetnek, mert különben nem vinné el a vállalkozásait Romániában, hogy kevesebb adót kelljen befizetnie a magyar költségvetésbe és megspórolja az itthoni műsorszolgáltatási díjat.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: MLPAndy Vajna

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.