brusszel


Szorosabbra fűzni a kapcsolatokat az Egyesült Arab Emírségekkel?

Figyelő Online
2016.07.13  15:12   
mail
nyomtatás
Mivel komoly instabilitás tapasztalható Európa déli szomszédságában, Magyarország és Európa érdeke intenzívebbé tenni az együttműködést azokkal az országokkal, amelyek a béke és stabilitás garantálói a térségben, és ilyen ország az Egyesült Arab Emírségek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, miután az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével tárgyalt.
Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján kiemelte: a kétoldalú gazdasági együttműködés zászlóshajója a vízgazdálkodás és az energetika lehet, emellett fontos, hogy a két ország nagy jelentőséget tulajdonít a terrorellenes küzdelemnek.

Abdalláh bin Zájid ál-Nahajan sejk, az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere bejelentette: országa jövőre nagykövetséget nyit Budapesten, ami fontos lépés lesz a kétoldalú kapcsolatok még szorosabbra fűzése felé.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.