brusszel


Hollande sürgeti az új brit miniszterelnököt

Figyelő Online
2016.07.14  09:39   
mail
nyomtatás
Francois Hollande francia államfő telefonon gratulált Theresa May új brit miniszterelnöknek, egyben megerősítette: Franciaország azt szeretné, ha a "lehető leghamarabb megkezdődnének" a tárgyalások az Egyesült Királyság kilépéséről az Európai Unióból - közölte szerda este a francia elnöki hivatal.
A közlemény szerint a két ország vezetője "elkötelezte magát amellett, hogy folytatják a Franciaországot és az Egyesült Királyságot minden téren barátian egyesítő kétoldalú kapcsolatok fejlesztését".

Francois Hollande megerősítette, azt szeretné, ha a tárgyalások az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való kilépésről a lehető leggyorsabban megkezdődnének - olvasható az Elysée-palota közleményében.

A francia kormányszóvivő napközben jelezte, hogy Francois Hollande augusztus végén Olaszországban egyeztet a brit uniós kilépést támogató népszavazás következményeiről Angela Merkel német kancellárral és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel.

A francia diplomácia mindenképpen új lendületet kíván adni a többi 27 uniós tagállamnak, ezért Francois Hollande július 19-21. között több országba is ellátogat. Körútját Portugáliával kezdi, majd Csehországba, Ausztriába, Szlovákiába és Írországba utazik.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.