brusszel


MSZP: miért mindig Felcsút?

Figyelő Online
2016.07.14  12:54   
mail
nyomtatás
Az MSZP elnökségi tagja szerint nem fordulhat elő, hogy a tervek szerint 2017-ben induló társasági adóból (tao) befolyó megújított sporttámogatás, a tao 2 révén még egyszer úgy költsenek el több százmilliárd forintot a magyar sportra, hogy annak pozitív hatásait nem látni.
Bárány Balázs csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a mostani tao-rendszer révén 200 milliárd forintot átláthatatlan módon tapsoltak el. Nem lehet tudni milyen mechanizmusok alapján döntöttek a pénzek elosztásáról, hova mentek és milyen módon költik el a pénzeket - mutatott rá.

Az ellenzéki politikus azt követelte, hogy a 2017-től induló "tao 2-t ne suttyomban találják ki páran", annak kidolgozásába vonják be a szakmai és a civil szervezeteket, valamint az ellenzéket is.

Elmondta, kapitális hibának és elfogadhatatlannak tartják, hogy nem cáfolt hírek szerint a tao 2-t "majd az üresen kongó stadionok fenntartására is lehet költeni".
Bárány Balázs szerint ezt a pénzt az utánpótlásra kellene fordítani.

A szocialista elnökségi tag azt is firtatta, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár egyáltalán részt vesz-e a sportfinanszírozással kapcsolatos döntésekben. Bárány Balázs szerint ugyanis a prioritások meghatározásában és a források szétosztásában a miniszterelnöknek és közvetlen környezetének van szerepe.

Szóvá tette azt is, hogy hatmilliárd forintért sportcsarnok épül Orbán Viktor falujában, Felcsúton. Miért mindig Felcsút? - firtatta, hozzátéve: mit tud ez az 1600 fős Fejér megyei falu, hogy az elmúlt hat évben közel húszmilliárd forintot kapott sportra a közösből. Lehet, hogy nincs másról szó, mint hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, "hát még a pitiáner csalóké" - közölte.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.