brusszel


Csaknem hárommilliárdos sportinfrastruktúra-fejlesztés kezdődhet Nyíregyházán

Figyelő Online
2016.07.17  08:42   
mail
nyomtatás
Jégcsarnok és versenyuszoda felépítésére adott be pályázatot csaknem hárommilliárd forint értékben a nyíregyházi önkormányzat - közölte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kovács Ferenc polgármester sajtótájékoztatón a nyírségi nagyvárosban szombaton.
A helyhatósági vezető elmondta, egy hároméves program részeként a 2,1-2,4 milliárd forint közötti összegből felépítendő uszoda a nemrégiben felújított Continental Aréna mellett kapna helyet. Hozzátette, a részben TAO-s (társasági adókedvezmény) pénzből finanszírozott beruházással Nyíregyházának nemzetközi vízilabda-mérkőzések lejátszására alkalmas uszodája lesz, a fejlesztésből pedig az úszó verseny- és utánpótlássport, illetve a szabadidősport is profitálna.

Kovács Ferenc közölte, a tervek szerint nettó 450 millió forint ráfordítással egy jégcsarnok is felépülne a belváros szélén.

A polgármester kitért arra, hogy a város az itt működő cégektől eddig összesen 300-350 millió forint TAO-s pénzt kapott a fejlesztéshez, viszont az éves TAO pénzek hét-nyolcszorosát kell beszerezni az idén és jövőre.

Szintén ebből a forrásból finanszírozza az önkormányzat a helyi tornatermek felújítását, valamint pályázati támogatásból folytatná a szabadidő- és kondiparkok építési programját. Szabó Tünde ezzel kapcsolatban elmondta, erre a célra idén 1,5, jövőre pedig 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre a helyhatóságok számára.

Nyíregyházán a meglévő tizenhárom kondipark mellé további tízet szeretne felépíteni az önkormányzat.

Kovács Ferenc a sajtótájékoztatón kitért arra, várhatóan novemberben kiírják a pályázatot a Tiszavasvári úton lévő, a volt NYVSC-pálya helyén létrehozandó atlétikai centrum kivitelezésére, a munkálatokat pedig a tervek szerint 2017 végére fejeznék be. A Modern Városok Program keretében induló fejlesztés mintegy hárommilliárd forintból valósul meg.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.