brusszel


Minden 3. német kisbaba házasságon kívül születik

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.07.17  11:17   
mail
nyomtatás
A németek idősebb korban házasodnak, mint régebben, de a házasságok tovább is tartanak.
A Kölni Gazdaságkutató Intézet e héten megjelent tanulmánya szerint a 2014-ben Németországban született csecsemők 35 százaléka olyan szülőktől származik, akik nem kötöttek házasságot.

A tanulmányból kiderül az is, hogy jelentős a különbség a korábbi Kelet- és Nyugat- Németország adatai között.

A vallásosabb és gazdagabb Nyugaton a kisbabák 29, a korábbi szocialista Kelet-Németország tartományaiban, ahol a hidegháború éveiben az egyházak tagjait sanda szemekkel figyelték, közel 60 százalék született házasságon kívül.

Az ország fővárosában, amely a keleti részen fekszik, a babák több mint fele származik össze nem adott szülőktől, a közeli Brandenburgban pedig közel 70 százalékuk. A dél-német tartományokban, Baden-Württembergben és Bajorországban, amelyek döntően katolikusok, a gyermekek viszonylag gyakrabban születnek házasságban élő szülőktől.

A később kötött házasság tovább tart

Egy másik jelentés szerint a német statisztikai ügynökség, a Destatis friss adataiból az derül ki, hogy a németek idősebb korban házasodnak ugyan, de ezek a házasságok tovább is tartanak.

A házasságok átlagos időtartama a válásig bezárólag 2015-ben 15 év volt, az 1990-es évben viszont csak átlagosan 11,5 év. A 2014 és 2015 közötti időszakban a válások száma is csökkent, 1,7 százalékkal.

A jelentés szerint a legtöbb válás 2015-ben a gyermekes családok életében történt. Az 1990-ben született házasságok körülbelül 40 százaléka végződött válással.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.