brusszel


3-as metró: mennyi az annyi?

Figyelő Online
2016.07.27  13:53   
mail
nyomtatás
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) azon dolgozik, hogy a fővárosi 3-as metró felújításának finanszírozására a lehetőségeken belül minél több uniós forrást el lehessen hozni - mondta Szalóki Flórián, a NFM helyettes államtitkára, az Integrált Közlekedési Operatív Program (IKOP) irányító hatóságának vezetője szerdán, háttérbeszélgetésen, Budapesten.

Utalt arra, hogy a NFM és a BKV között megkötött támogatási szerződés alapján az IKOP forrásból 137,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra tarthat igényt a kedvezményezett BKV a szerelvényekkel együtt a mintegy 200 milliárd forintra becsült 3-as metró felújításra.

Szalóki Flórián kiemelte, annak érdekében, hogy az Európai Bizottság minél magasabb összegű vissza nem térítendő támogatást nyújtson a projekt megvalósításához Magyarország ennél a projektnél is igénybe veszi az Európai Bizottság műszaki, szakmai tanácsadó testületének, a JASPERS-nek a szolgáltatását.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.