brusszel


Milliárdos ingatlanok

Figyelő Online - Halaska Gábor
2016.07.28  15:00   
mail
nyomtatás
Beégett a fejekbe a Rózsadomb és a Svábhegy, melléjük az utóbbi években csak a Nagykörúton belüli pesti belváros került fel a valódi luxus térképére. Egymillió forint körül kezdődnek a négyzetméterárak a nemzetközi szintű luxusotthonoknál. A drágulás az elmúlt hónapok, illetve egy-két év árugrása után visszafogottabbá vált.
Bécsben egy hasonló adottságú luxusingatlan - legyen az ház vagy lakás - még mindig háromszor annyiba kerül, mint Budapesten. Ez annak ellenére így van, hogy a pesti belvárosban hatalmasat ugrottak az árak az elmúlt években. Főként az V., a VI. és a VII. kerületben a luxusotthonok négyzetméterára immár a 800 ezer és egymillió forint közötti sávba emelkedett, de vannak Duna-parti, panorámás használt lakások, amelyeknek négyzetméteréért másfél millió forintnál többet is elkérnek.

HÁROMMILLIÁRDOS PALOTA
Ugyanakkor, amíg az elmúlt egy-két évben a pesti oldalon 20-40 százalékkal is feljebb szöktek az árak, addig Budán inkább csak 10-15 százalékkal drágultak az egyedi adottságú, 100 millió forint felett induló ingatlanok - mondja Körtvélyes Éva. A legfelső szegmensre szakosodott Windsor Ingatlan tulajdonos-vezetője szerint ugyanakkor elképesztő hiány alakult ki e téren. Főképp a II. és a XII. kerületben hiánycikk a 120-150 négyzetméteres, új építésű, 3-4 hálós, nagy teraszos (ez legalább 20-30 négyzetméter) társasházi lakás, illetve hasonló adottságú penthouse. Persze nemcsak az extra belső kialakítás, hanem több szint esetén a belső lift is kötelező már, ahogyan a többállásos teremgarázs is.

További részletek a Figyelő 2016/30. számában.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.