brusszel


Az OTP-t levizsgáztatták az Európai Bankhatóság stressztesztjén

Figyelő Online
2016.07.30  11:20   
mail
nyomtatás
Az Európai Bankhatóság (EBA) által végzett banki stresszteszt eredményei alapján az OTP Bank elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 2018 végén az alappálya mentén 14,6 százalék lenne
Az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közleményben hozta nyilvánosságra a 2016. évi európai banki stresszteszten elért eredményét. A közlemény idézi a stresszteszt megállapítását, amely szerint a stresszpálya esetén számított 9,2 százalékos érték lényegesen meghaladja azt az 5,5 százalékos szintet, amelyet 2014-ben az EBA korábbi európai banki stresszteszt keretében elvárt küszöbértékként meghatározott.

A bank közölte: tudomásul veszi az EBA által közzétett, az európai banki stresszteszttel kapcsolatos bejelentéseket, és teljes mértékben elfogadja a vizsgálat eredményeit.
Az európai bankokat érintő 2016-os stressztesztet az Európai Bankhatóság folytatta le, együttműködve a Magyar Nemzeti Bankkal, az Európai Központi Bankkal (EKB), az Európai Bizottsággal (EB), valamint az Európai Rendszerkockázati Testülettel (ESRB).
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.