brusszel


Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Figyelő Online
2016.07.31  09:20   
mail
nyomtatás
Riasztották a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit szombaton délután, amikor egy Zürichből Hongkongba tartó utasszállító repülőgép nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással.
A Honvédelmi Minisztérium szombaton közölte: a Boeing 777-es típusú gép Ausztria felől fél háromkor lépett be az ország légterébe, a leadott útvonaltervtől ugyan nem tért el, de sem az osztrák, sem a magyar légiforgalmi irányítással nem vette fel a kapcsolatot.
A riasztott Gripenek a hangsebességet átlépve érték el a gépet, emiatt Kecskemét-Makó-Szeged térségében hangrobbanást lehetett hallani. A gépet a honvédség vadászgépei azonosították, majd az országhatár elhagyása után átadták a román irányításnak.
A Flightradar adatai szerint a Cathay Pacific utasszállító repülőgépének pilótái mulasztották el felvenni a rádiókapcsolatot a HungaroControl irányítóival. A 971-es járatot teljesítő gép 31 ezer láb magasan repült.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.