brusszel


A PwC szerint befékez London

Figyelő Online
2016.08.02  13:35   
mail
nyomtatás
Dublin veheti át a vezető nemzetközi pénzügyi szolgáltató központ szerepét.
Lefelé módosította az Egyesült Királyság növekedési kilátásait a PwC nemzetközi tanácsadó cég, összefüggésben a Brexit-tel. A világ négy legnagyobb tanácsadója közé tartozó cégnél úgy látják, idén az utolsó negyedévben, de még a jövő évi első három hónapban is megállhat a növekedés az előző negyedévhez képest. A recessziót ugyanakkor elkerülheti a szigetország, annak ugyanis az a feltétele, hogy a növekedés negyedév per negyedév alapon csökkenjen.
Jövő március után térhet magához a sokkból a brit gazdaság, onnantól elindulhat a növekedés a friss jelentés szerint.

A PwC-nél arra hívják fel a figyelmet, hogy a passporting - vagyis a pénzügyi szolgáltatók tevékenységi engedélyének lehetséges elvesztése - kihívást jelenthet Londonnak. Veszélybe kerülhet vezető nemzetközi pénzügyi központként betöltött szerepe és Dublin után a második helyre csúszhat vissza a „tabellán". A népszavazást követő bizonytalanságot leginkább az Egyesült Királyság Európai Unióval való kereskedelmi kapcsolatainak további alakulása okozza. Az EU tagállamai közül a kitettsége miatt Ciprus és Írország kereskedelme érezheti meg leginkább a Brexit utáni bizonytalanságot. A nagyobb uniós államok közül a gazdaságuk méretéhez képest Németország exportál a legnagyobb arányban az Egyesült Királyságba, Franciaország és Olaszország hátrébb áll ezen a listán. Nem arról van szó, hogy a teljes gazdaságot érzékenyen érintené London átmeneti megtorpanása, de egyes ágazatok, vállalatok számára érdemes felkészülni egy ilyen helyzetre, az új kereskedelmi megállapodásokra.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: PwCBrexit

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.