brusszel


Lakást vett Németh Lászlóné

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2016.08.08  12:29   
mail
nyomtatás
Több mint 21 millió forint önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítással egészítheti ki járandóságát a nyugdíjba vonuló pénzügyi államtitkár.

Két lakás, egy megörökölt üdülő, pár tízmilliós pénzügyi megtakarítás, hitelkártya, valamint arany-ezüst ékszerek - ennyi vagyona van a posztjáról nemrég távozó Németh Lászlónénak.

Az egykori fejlesztési miniszter idén nyárig a Miniszterelnökség pénzügyi államtitkárságát vezette, olyan cégek tartoztak hozzá, mint az MFB vagy a Magyar Posta. Jó pár zűrös ügy jellemezte a portfoliót, ezért pár hete úgy döntött Orbán Viktor miniszterelnök, hogy átalakítja a kormányzati struktúrát, és ennek részeként az államtitkárság helyett kormánybiztost - a Magyar Nemzeti Bankból érkező Bártfai-Mager Andreát - bízza meg a cégek felügyeletével. Sőt, a társaságok teljes hálóját kivonta a Miniszterelnökségről, és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba telepítette át.

Sokan ezt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter meggyengítéseként tartják számon. Az érintett viszont arra szokta felhívni a figyelmet, hogy a pénzügyi államtitkár mindig is a miniszterelnökhöz volt bekötve, neki riportolt.

Németh Lászlónénak a váltás miatt le kellett adnia vagyonbevallását. Ebből az derül ki, hogy két budapesti ingatlan (kisebb-nagyobb tulajdonrészekkel rendelkezik ezekben a III., illetve VII. kerületi lakásokban) mellett egy megörökölt surányi üdülőt tudhat a magáénak. Valamint idén nyáron egy új ingatlanra is szert tett, egy, a legfrissebb vagyonbevallásában található megjegyzés szerint ingatlanvásárlásra 40 millió forint kölcsönt vett fel, amit ügyvédi letétbe helyezett. Az adásvételi szerződésének várható időpontját 2016. július utolsó napjára datálta. Vagyis bő egy hete már egy új lakás boldog tulajdonosa.

Mindezeken túl több mint 20 ezer eurós megtakarítása van egy euró alapban, önkéntes nyugdíjpénztári felhalmozása pedig eléri a 21,6 millió forintot (a hivatalos bejelentés szerint Némethné nyugdíjba vonul, tehát erről a számlájáról is kiegészül majd a havi járandósága). További 1,7 millió forintot tart pénzintézeti, vélhetően a férjével közösen birtokolt forintszámláján. Ezeken túl tüntetett még fel arany és ezüst ékszereket a vagyonbevallásában Némethné.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.