brusszel


Fontos változás a Telenornál

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2016.08.09  14:26   
mail
nyomtatás
Távozik a Telenor vezérigazgatója, az utódja egy osztrák menedzsernő lehet.
Bár három hónapja meghosszabbították kinevezését, szeptember 1-jétől mégis távozik a Telenor Magyarország éléről Christopher Laska - értesült a Figyelő. A szakember Szingapúrba helyezi át székhelyét, a csoport ázsiai cégeinek igazgatóságában kap kinevezéseket. Úgy tudjuk, valamennyi ottani vállalat boardjában benne lesz. A piaci potenciált tekintve a legnépesebb kontinens komoly növekedési lehetőségeket rejt, és igazgatósági tagként Laskának a nem éppen egyszerű helyi kormányzatokkal is kell majd egyeztetnie. Ezt akár a magyarországi teljesítménye elismeréseként is lehetne értékelni, de mivel operatív feladatokat nem kap, azért nehéz lenne előrelépésnek nevezni ezt a váltást.

A Norvégiában született, de apai oldalról magyar származású cégvezető utódját holnap nevezheti meg a társaság. Lapunk értesülései szerint számos név felmerült, a távközlési cég itthon is többeket interjúztatott, de a hivatalos bejelentés előtti utolsó pletykák szerint egy külföldi (állítólag osztrák) menedzsernő mellett döntöttek.
Laska leváltása rövid időn belül a második ilyen jellegű döntés a hazai távközlési szektorban: a Vodafone két hete jelentette be, hogy a jövőben már nem - a Christopher Laskához hasonlóan 2011 óta Magyarországon dolgozó - Diego Massidda irányítja a társaságot.

A fejcserék okairól, és az ezt lehetővé tevő kormányzatot is érintő változásokról további részletek a csütörtökön megjelenő Figyelőben.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Telenor

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.