brusszel


Kvótareferendum - Az Együtt a távolmaradás mellett kampányol

Figyelő Online
2016.08.12  13:45   
mail
nyomtatás
Az Együtt az októberi kvótareferendum szombaton kezdődő kampányában is arra kéri majd a választópolgárokat, hogy ne vegyenek részt a népszavazáson, mivel azt Európa- és menekültellenesnek tartja.
Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt elnöke pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kampányban a "józan középút hangján", bátran, egyértelműen és nyíltan buzdítanak majd a távolmaradásra, mert úgy gondolják, minden leadott szavazat a kormányoldalt segíti.
"Orbán Viktor a saját céljára feltett egy hazug kérdést, aki a kérdésben hazudik, annak már választ sem szabad adni" - fogalmazott.
Az Együtt vezetője arra kérte a választópolgárokat, ne adják meg az esélyt a miniszterelnöknek arra, hogy "bármire felhasználja" szavazatukat, henem küldjenek egy üzenetet Orbán Viktor "gyűlöletkampányával" szemben.

Kiemelte, míg a kormány "hónapok óta gyűlöletkampányt folytat" az adófizetők pénzéből, addig az Együtt az európai szolidáris válságkezelésben hisz, és a partnerségre épülve kíván biztonságot teremteni. Példaként említette erre a közös európai határőrizet és kiutasítási politika létrehozását, valamint a közösen kialakított kvóták és regisztrációs rendszer felállítását.
"Orbán Viktor egy gyenge, perifériára sodródó, lemaradó Magyarországot képzel", míg az Együtt a nemzetközi partnereivel együttműködő, felzárkózó, a közös problémákat közösen megoldani kívánó országban gondolkozik - fejtette ki.
Szigetvári Viktor a közmédiát, valamint a többi pártot is felszólította, hogy válaszoljanak a népszavazási vitáról szóló kezdeményezésükre.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.