brusszel


Rio 2016: két ezüst és két bronz a hetedik napon

Figyelő Online
2016.08.13  09:00   
mail
nyomtatás
Magyarország az éremtáblázaton visszacsúszott a hatodikról a tizedik helyre
Kapás Boglárka bronzérmet nyert a 800 méteres gyorsúszás pénteki döntőjében. A számot világcsúccsal az amerikai Katie Ledecky nyerte, aki negyedik diadalát aratta ezen a játékokon. A szám 23 éves magyar Európa-bajnoka az egy nappal korábban úszott országos csúcsából (8:19.43) több mint három másodpercet faragva 8:16.37 perces idővel csapott célba. 

Márton Anita országos csúcsot dobva bronzérmet nyert súlylökésben a riói olimpia pénteki versenynapján. A 27 éves dobóatléta az utolsó sorozatban elért, 19,87 méteres, hatalmas magyar rekorddal végzett a harmadik helyen az amerikai Michelle Carter és az új-zélandi Valerie Adams mögött. Márton Anita a nők között a magyar atlétika hetedik olimpiai érmét szerezte.

Cseh László - hármas holtversenyben - ezüstérmet nyert a 100 méteres pillangóúszás pénteki döntőjében. A 30 éves magyar klasszis 51.14 másodperces idővel csapott célba, csakúgy mint a szám háromszoros címvédője, az amerikai Michael Phelps, illetve a világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos. A számot a szingapúri Joseph Schooling nyerte 50.39 másodperces olimpiai csúccsal.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 200 méter háton a riói játékok pénteki versenynapján. A brazil metropoliszban korábban három aranyérmet szerzett bajai úszó 2:06.05 perces idővel, óriási csatában lett második az amerikai Maya Dirado mögött. A 27 éves Hosszú korábban 400 méter vegyesen világcsúccsal, 100 méter háton minden idők második legjobb idejével, 200 méter vegyesen pedig olimpiai rekorddal nyert.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Rio

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.